Reacties op actieplan: een selectie

Het actieplan [Ont]Regel de Zorg kreeg volop aandacht in de publiciteit. Naast lof voor de focus op regeldruk en overbodige bureaucratie, rees ook de vraag: zijn de plannen concreet genoeg?

Media-aandacht bij lancering

Televisie-items

Pieter Derks: formulieren bestrijden met een… formulier

“Een ‘pijnlijk accurate’ observatie van cabaretier Pieter Derks”, zo twitterde een professional uit de GGZ na het beluisteren van Derks gesproken column op Radio 1.

Derks: “Het actieplan [Ont]Regel de Zorg is klaar. Vierenzestig kantjes symptoombestrijding. Er komt een formulier waarop de vraag wordt gesteld: bent u al minder tijd kwijt aan het invullen van formulieren?”

Goede bedoelingen niet concreet genoeg

De initiatiefnemers van de beweging [Ont]Regel de Zorg, actiecomité Het Roer Moet Om, collectief van zorgverleners VvAA en de Federatie Medisch Specialisten – zijn tevreden met het feit dat de bewindslieden van VWS het prangende thema regeldruk oppakken en verder willen brengen. Ze roepen hen wel op die betrokkenheid en actiebereidheid ook door te zetten in regie:

En zelfs: Schrapkoorts zet VBHC onder druk

Verdere introductie van Value Based Healthcare kan in het gedrang komen door het schrapoffensief tegen regels, registraties en verantwoordingsverplichtingen in de zorg. Dat stellen verschillende voorstanders van VBHC in Skipr magazine.

Ontwikkelingen vanuit de zorg