Tussenstand schrappunten wijkverpleging na 9 maanden

Partijen in de wijkverpleging (V&VN, ActiZ, Zorgthuisnl, ZN, NZa en het ministerie van VWS) hebben in 2018 hard gewerkt aan het verminderen van de regeldruk. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen: in 2019 merken wijkverpleegkundigen daar al veel van. De administratieve lasten waar wijkverpleegkundigen en hun collega’s in hun werk tegenaan lopen gaat vaak ten koste van hun werkplezier. Ook is het tijd die ze niet kunnen besteden aan de zorg voor patiënten en cliënten, terwijl dat is waarom ze voor hun vak gekozen hebben.

Hoe is de afnemende regeldruk merkbaar?

Administratieve handelingen die elke dag verricht werden, hoeven nu of binnenkort niet meer te worden gedaan. Ook vervallen er administratieve handelingen die per patiënt één of een paar keer per jaar moeten worden gedaan en dan vaak veel tijd kosten. De tijd die overblijft, is tijd die aan patiënten besteed kan worden.

Concreet gaat het om de volgende regels die zijn geschrapt:

Wil je dit nieuwsbericht intern verspreiden? Download dan de PDF via onderstaande link!