Mini-schrapsessies: regels schrappen in 40 minuten

‘Schrappen, snappen en verbeteren, dát is wat we willen doen’. Projectleider Desirée Krol staat voor een groep zorgmedewerkers van de zorgorganisatie Noorderbreedte in Leeuwarden. Samen met haar collega’s Sandra, Lesley en Geertje, verzorgde ze een aantal mini-schrapsessies om de registratiedruk aan te pakken.

Mini-schrapsessie mooi voorbeeld

De mini-schrapsessies vinden plaats op de Noorderbreedtedagen. Dit zijn zes dagen die Noorderbreedte voor haar medewerkers organiseert om te leren, inspireren en elkaar te ontmoeten. De mini-schrapsessie is een mooi voorbeeld van hoe een organisatie zelf verder actief aan de slag gaat na een schrapsessie. Het is een manier om binnen een grote organisatie meer bereik te krijgen door meer collega’s te betrekken en ze te stimuleren om wat vaker stil te staan bij de vraag ‘waarom’ ze dingen registreren.

Zin om aan de slag te gaan met schrappen?

Lees dit inspirerende artikel ‘Regels schrappen in 40 minuten’ (5 juni 2019) op zorgvoorbeter.nl!