Aantal verwijsbrieven voor aanvraag hulpmiddelen daalt in hoog tempo

Een verwijsbrief voor het aanvragen van hulpmiddelen is steeds minder vaak nodig. Een voorbeeld betreft de aanvraag door wijkverpleegkundigen van hoog-laagbedden. In 2018 was nog voor 29 procent van deze bestellingen een verwijsbrief nodig. Nu is dit nog maar 1 procent. Dit betekent dus een relatieve daling van 96 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Duxxie, online platform voor zorghulpmiddelen. ‘Daarmee blijkt dat de inspanningen van onder meer het ministerie van VWS en Zorgverzekeraars Nederland in het kader van [Ont]regel de Zorg effect hebben,’ zegt Paskal van Lomm, oprichter van Duxxie. ‘Wij dragen daar met onze zeer snelle bestelservice graag aan bij.’

Lees meer over de resultaten van dit onderzoek

Bekijk het persbericht Duxxie: ‘Onderzoek Duxxie: Aantal verwijsbrieven daalt in hoog tempo’ (17 juli 2019)