Eerste rit van de Ontregelbus is een feit

Bijna iedereen die in de zorg werkt heeft er last van: het oerwoud aan regels. De bureaucratie kost enorm veel tijd. Tijd die niet aan de patiënt kan worden besteed. Al die regels tasten voor veel bevlogen zorgprofessionals hun werkplezier aan, omdat ze niet makkelijk uitvoerbaar zijn en het nut en de noodzaak soms mist. Om op instellingsniveau aan de slag te gaan met de interne regeldruk trekt een team van coaches het land in met de speciale Ontregelbus.

De eerste stop van de Ontregelbus is Vitaal Thuiszorg in Didam. Dit najaar doet de Ontregelbus ook andere zorginstellingen zoals verpleeghuizen, ziekenhuizen, GGZ-instellingen, wijkverpleging maar ook huisartsen, apothekers en paramedische zorgorganisaties aan, en gaan de ontregelcoaches helpen bij het vinden van de rek in alle regels.

Aanmelden voor de Ontregelbus is niet meer mogelijk. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Een impressie van de sessie in Didam