Einde in zicht voor tijdschrijven in de jeugdzorg

Er moet een einde komen aan het tijdschrijven in de jeugdzorg. Dat heeft minister Hugo de Jonge (VWS) op woensdag 12 februari 2020 afgesproken met de bonden FNV en CNV, Jeugdzorg Nederland en de VNG tijdens de derde dag van de landelijke schrapweek Jeugd. De vele uren per week die professionals daardoor minder kwijt zijn aan papierwerk kunnen zij dan besteden aan zorg en ondersteuning aan kinderen.

Op de foto van links naar rechts: Minister Hugo de Jonge, Judith van Bokhoven (VNG), speciaal adviseur Rita Verdonk, Maaike van der Aar (FNV) en René Meeuwissen (Jeugdzorg Nederland).

Tijdens schrapsessies door het hele land de afgelopen maanden gaven professionals aan veel last te hebben van tijdschrijven. Professionals moeten dan per uur of zelfs in minuten aangeven welke handeling of interventie ze hebben verricht. De vier betrokken partijen vinden dat deze vorm van verantwoording doorslaat, omdat er te veel tijd en geld op gaat aan administratief handelen. De partijen komen uiterlijk begin maart met een concreet plan.

Persbericht

Lees het persbericht ‘Einde in zicht voor tijdschrijven in de jeugdzorg’ (12 februari 2020).