Databank LORENZ beschikbaar voor ziekenhuizen

Databank LORENZ dat ziekenhuizen een compleet overzicht biedt van alle (wettelijke) verplichtingen en eisen, is aan alle NVZ- en NFU-leden beschikbaar gesteld. LORENZ staat voor ‘Landelijk Overzicht Richtlijnen en Eisen Nederlandse Zorg’. Dit is een belangrijke tool om ziekenhuizen te ondersteunen met hun risicomanagement.

Leden van NFU en NVZ besteden nu veel capaciteit aan FTE per instelling aan het handmatig opzoeken en via nieuwsbrieven bijhouden van gewijzigde, nieuwe en recente externe eisen. Met de databank LORENZ die centraal wordt beheerd door de NVZ, kunnen deze eisen nu direct opgezocht worden. Dit scheelt mankracht, is naast efficiënt en effectief ook zo actueel en compleet mogelijk, omdat wijzigingen centraal gemeld kunnen worden.

LORENZ biedt alle medewerkers in de medisch specialistische zorg een actueel en compleet overzicht van de ruim 1.900 noodzakelijke externe eisen, wet- en regelgeving en richtlijnen. Deze databank is geschikt voor alle disciplines binnen ziekenhuizen die medisch specialistische zorg realiseren zoals: intern documentbeheer, bouwzaken, facilitaire zaken, governance & leiderschap, human resources, kwaliteit & veiligheid, risicomanagement & compliance en specialisten en verpleegkundigen.

Het beschikbaar stellen van de databank is onder meer een onderdeel van programma [Ont]Regel de Zorg en het ondersteunt de instellingen bij de reguliere zorg.

Beeld: ©NVZ