Fluitend naar het werk?

In de gehandicaptensector streeft iedereen, net zoals professionals die werkzaam zijn in andere zorgsectoren, naar voldoening in zijn of haar werk. U wilt plezier hebben in uw werk, fluitend rondlopen over de groep of afdeling en iedereen die u ondersteunt een mooie dag bezorgen. Lukt dat u altijd of heeft u soms het idee dat u te veel achter uw computer zit en met registraties bezig bent? Of dat u door uw administratieve taken niet meer kunt doen waar u écht goed in bent? Elsbeth Zielman, expert regeldruk bij Vilans, deelt drie tips om op een positieve manier met regeldruk om te gaan. De tips zijn toepasbaar in de gehandicaptenzorg, maar zeker ook relevant voor alle andere zorgsectoren!

Tips om positief met regeldruk om te gaan

De eerste tip: Stel uzelf de ‘Waarom-vraag’. Kijk kritisch daar wat u allemaal registreert in uw werk.

De tweede tip: Ga het gesprek aan met collega’s over regeldruk. Denk hierbij aan directe collega’s maar ook aan uw manager of beleidsmedewerkers. Waar ervaren jullie regeldruk op en waar komt de regeldruk vandaan?

De derde tip: Misschien is het belangrijkste wel het vertrouwen in uzelf. U mag erop vertrouwen dat u het goede doet en de lijstjes dragen eraan bij maar maken niet dat de begeleiding goed is, dat doet u als professional.

Lees meer over deze 3 tips om op de website van Vilans.