Overstappen naar Anders Registreren? Zo kan het!

Steeds meer zorgorganisaties stappen over van de minutenregistratie naar de registratiestandaard zorgplan=planning=realisatie, tenzij (z=p=r,t). Zorgverleners ervaren de minste administratieve lasten als z=p=r,t goed gebruikt wordt, blijkt uit NZa-onderzoek. Overstappen naar de nieuwe registratiestandaard betekent een andere manier van werken en ook een andere manier van denken. Niet in de laatste plaats voor wijkverpleegkundigen en verzorgenden. Archipel Thuis, Treant Zorggroep en WZU Veluwe hebben dit proces doorlopen. Zij delen hun ervaringen over hoe zij hun wijkverpleegkundigen en verzorgenden mee hebben genomen.

‘Wij waren één van de eerste teams die met de nieuwe manier aan de slag gingen en ik was snel gewend. Het scheelt me ook 20 tot 25 minuten per dag nu’, vertelt Ellen Kroon, wijkverpleegkundige bij WZU Veluwe. ‘Treant is mijn eerste werkgever, dus ik weet niet beter dan dat we zo werken. Daarnaast ben ik opgegroeid met smartphones en tablets, dus daar werk ik makkelijk mee. Daar help ik collega’s ook bij’, zegt Daniëlle Adolfs, regieverpleegkundige bij Treant.

Lees het artikel op Vilans.nl

©Vilans