‘Shakingtree Award 2018’ voor wie onnodige bureaucratie bestrijdt

Juist mensen die zorg en/of ondersteuning nodig hebben, moeten niet belast worden met onnodige bureaucratie. Toch ervaren patiënten en cliënten regelmatig regeldruk wanneer zij zich door het zorg- en ondersteuningsstelsel bewegen.

In het actieplan [Ont]Regel de Zorg is niet voor niets de sector cliënten en patiënten opgenomen om hier verandering in aan te brengen. Ook de ‘Shakingtree Award’ speelt hierop in, door mensen te eren die de zorg vooruit helpen met hun positiviteit en verstand van zaken.

Dansen met het systeem

Sinds 2016 ontvangen mensen die de wereld van zorg en welzijn opschudden de ‘Shakingtree Award’. De award is vernoemd naar Niels Schuddeboom (1982 – 2017), de eerste ontvanger van deze prijs. Hij schudde de zorgwereld op door onnodige regels en ongelijkwaardigheid aan de kaak te stellen. Zoals in Trouw is te lezen, had hij zelf genoeg ervaring met het zorgoerwoud en leerde hij anderen ‘te dansen met het systeem’.
Na Niels namen Annette Stekelenburg (2016) en Tim Kroesbergen (2017) de award in ontvangst.

Uitnodiging

Op maandag 12 november wordt de Shakingtree Award 2018 uitgereikt door Tim Kroesbergen en de secretaris-generaal van VWS, Erik Gerritsen. De genomineerden zijn Eva Westerhoff, Elianne Speksnijder en Geert-Jan den Hengst. Tijdens de uitreiking maken we kennis met hen en spreken we ook met winnaars en genomineerden uit voorgaande jaren. Het belooft een bijzondere middag te worden. U bent van harte uitgenodigd de uitreiking bij te wonen.

Aanmelden

In verband met de veiligheidseisen binnen het ministerie is het belangrijk dat u zich voor de uitreiking aanmeldt. Dit kunt u doen door u uiterlijk 6 november a.s. aan te melden via de aanmeldpagina van Shakingtree Award 2018.

Wanneer? 12 november van 15.00 – 16.30 uur met aansluitend een borrel.

Waar? Ministerie van VWS, Parnassusplein 5, Den Haag.

Het ministerie van VWS is uiteraard rolstoeltoegankelijk.

Niels Schuddeboom
©-