‘Het gaat heel langzaam de goede kant op’

Bijna een jaar geleden kwamen twee Zwolse huisartsen met de stempel van een paarse krokodil en plaatsten het beeldmerk op in hun ogen nutteloze formulieren om zo de bureaucratische regels in de zorg bloot te leggen. Toen een van de twee huisartsen, Marco Blanker, hierover een bericht op Twitter plaatste, pikte de krant die tweet op en vervolgens kwam zijn actie in een stroomversnelling. Sindsdien zijn er veel nutteloze formulieren uit de zorg verdwenen. Hoe staat er nu voor? Blanker is voorzichtig tevreden. ,,Er zijn de laatste tijd, zeker door Zilveren Kruis, verschillende onzinnige regels geschrapt. Zo hoef ik geen verwijsbrieven meer in te vullen voor logopedie. Het gaat heel langzaam de goede kant op.”

Komend jaar is voor verzekerden van Zilveren Kruis geen verwijsbriefje meer nodig voor lensimplantatie en gebruik van een TENS apparaat voor pijnbestrijding bij een bevalling. Eerder dit jaar werden al verwijsbriefjes geschrapt voor logopedie, ergotherapie, diëtetiek, fysiotherapie - en oefentherapie Cesar/Mensendieck.

Lees voor meer informatie het artikel op de website van het Zilveren Kruis of op destentor.nl