Meer tijd voor bewoners, minder onnodig registreren

Op 22 mei kwamen zorgprofessionals in de gehandicaptenzorg samen om te schrappen, snappen en kappen. Met als doel minder regels overhouden en minder hoeven registreren en vastleggen, resulterend in meer tijd voor de bewoners. ‘Begeleiders willen meer tijd op de werkvloer besteden om met bewoners dat extra kopje koffie te drinken of een leuke activiteit te doen,’ vertelt een van de deelnemers aan de schrapsessie Regeldruk.

Meer informatie over deze schrapsessie

10 zorgorganisaties uit de gehandicaptenzorg werkten deze dag samen aan het terugdringen van onnodige regels en meer tijd voor zorg! Lees het volledige bericht over deze dag op vilans.nl

Video

Hoe gaat dat, een schrapsessie? Hoe ervaren de deelnemers het samen schrappen? Bekijk de video over de schrapsessie Regeldruk op 22 mei 2019.

Schrapsessie Regeldruk iets voor u?

Wilt u ook de regeldruk in de gehandicaptenzorg aanpakken? U kunt zich aanmelden met uw team voor een van de schrapsessies bij Vilans. Zij organiseren ze door heel Nederland. Bekijk het overzicht met data en locaties.