'Vinklijstje' niet langer leidend bij inkoop gehandicaptenzorg

Het kwaliteitskader gehandicaptenzorg dat op initiatief van de sector zelf in 2017 is vernieuwd, werpt vruchten af. Waar het oude kader een ‘vinklijstje’ werd door de nadruk op procesmatige normen, draait het nieuwe kwaliteitskader om een voortdurend, bewust verbeterproces. Daarnaast is de aandacht verschoven van kosten naar kwaliteit. Dit constateert de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in een verkennend onderzoek naar het gebruik van het nieuwe kwaliteitskader voor de gehandicaptenzorg.

Zowel de zorgkantoren als de Inspectie Gezondheidszorg & Jeugd (IGJ), de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en oudervereniging KansPlus zijn positief over de opzet van het nieuwe kader. Lees het volledige artikel op skipr.nl

Beeld: ©Skipr