Samen in actie tegen regeldruk in de langdurige zorg

Maandag 20 januari 2020 riep minister Hugo de Jonge tijdens een snapsessie van het programma [Ont]Regel de Langdurige Zorg (ORDLZ) in Utrecht op tot samenwerking bij het terugdringen van regeldruk: ‘Denk niet bij het driedubbel invullen van bepaalde velden in een ECD ‘het zal wel moeten’. Als u denkt ‘dit kan toch niet waar zijn’ dan zult u zeker gelijkgestemden vinden’. Alles passeerde de revue. Van teveel pop-ups die ingevuld moeten worden in het Elektronisch cliëntendossier (ECD) tot aan stickers op voedselwaren volgens de HACCP-regels. Tijdens deze snapsessie van ORDLZ kwamen medewerkers van verschillende zorginstellingen, de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), het Ketenbureau i-sociaaldomein, het ministerie van VWS en het Voedingscentrum bij elkaar om te ‘snappen’ wat de bron is van bepaalde administratieve lasten in de zorg.

Lees meer over deze snapsessie op de website van Vilans.