Keuzehulp regeldruk verminderen voor de Langdurige Zorg

Regeldruk verminderen binnen uw zorgorganisatie kan op verschillende manieren. Voor de Langdurige Zorg is er een keuzehulp om u te helpen bepalen wat er nodig is om te gaan ontregelen. Wilt u het thema regeldruk op een leuke manier onder de aandacht brengen bij uw collega’s? Wilt u de oorzaken van regeldruk in uw team aanpakken? Of wilt u ontdekken hoe u meer tijd kunt vrijmaken om aan de zorg te besteden? Antwoorden op deze en andere vragen vindt u op de website van zorgvoorbeter.nl.

Uitgelicht: Schrap- en snapmail

Vanwege corona kunnen de fysieke schrapsessies helaas niet doorgaan. Om toch met uw team samen te kunnen werken aan minder regeldruk bieden we daarom een digitale variant aan. Met de schrap- en snapmail gaat u stap voor stap aan de slag.

Wat heb je nodig?

  • De Schrap- en snapmails
  • Een multidisciplinair schrapteam van 5-8 collega’s die samen met jou de regeldruk aan willen pakken; denk hierbij aan een combinatie van verzorgenden/verpleegkundigen, kwaliteitsfunctionarissen/beleidsmedewerkers, managers/teamleiders en ICT-medewerkers.
  • De toolkit ‘Minder papier, meer tijd voor zorg’
  • Materiaal: zoals post-its, stiften/pennen en stickers.
  • Een overlegruimte voor het bijeenkomen met je team.

Zelf starten met ontregelen binnen uw zorgorganisatie? Ga naar de Zelf aan de slag-pagina op deze website of neem voor ondersteuning van het ontregelteam hierbij contact op met de Ontregelbus.

Beeld: ©Vilans