Schrapsessies gehandicaptenzorg

De inschrijving voor de schrapsessies ‘Regeldruk’ gehandicaptenzorg is open. Samen werken aan minder regels en daarmee meer tijd voor de zorg en de cliënt. In 2019 staan 6 schrapsessies op de planning, waarvoor u zich kunt aanmelden.

Aanmelden schrapsessie

Tijdens de schrapsessies gaan we samen aan de slag met het ‘snappen, schrappen en verbeteren’ van regels en werkprocessen. We verkennen waar regels vandaan komen, hoe u nieuwe (onnodige) regels voorkomt en hoe u processen kunt verbeteren. Meer informatie over het programma en de beschikbare data is te vinden op de pagina van het Kennisplein gehandicaptensector.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden.

De schrapsessies zijn bedoeld voor een multidisciplinair team van 5 tot 8 medewerkers uit de gehandicaptensector. Dit betekent dat verschillende disciplines mee doen: begeleiders, persoonlijk begeleiders, ambulant begeleiders, zorgmanagers, andere zorgmedewerkers, bestuurders of managers. Dit omdat men zo een gezamenlijk draagvlak creëert en meer impact bereikt in de eigen organisatie!

(Ont)regel de langdurige zorg

De schrapsessies worden georganiseerd door BPSW, NIP, NVAVG, NVO, V&VN en StAG, in samenwerking met het ministerie van VWS en Vilans. De schrapsessies zijn onderdeel van het programma (Ont)regel de langdurige zorg.