Landelijke schrapdag jeugdhulp

Op 12 juni was de landelijke schrapdag jeugdhulp. Zo’n 400 jeugdprofessionals zijn gelijktijdig aan de slag om overbodige regels, regels waar ze last van hebben in hun dagelijkse werk, te schrappen. Minister Hugo de Jonge opent de landelijke schrapdag bij Jeugdbescherming West in Den Haag. Het uiteindelijke doel is om de administratie- en werkdruk te verlagen, zodat ze meer tijd hebben om te doen waarvoor deze jeugdprofessionals zijn opgeleid: zorgen voor kwetsbare jongeren.

Persbericht

Lees het persbericht ‘Eerste landelijke schrapdag in de jeugdhulp van start’ (12 juni 2019)

Minister Hugo de Jonge op de Landelijke Schrapdag Jeugdzorg, bij een bijeenkomst in Den Haag

Minister Hugo de Jonge samen met speciaal adviseur Rita Verdonk en bestuurder van de FNV Maaike van der Aar op de Landelijke Schrapdag Jeugdzorg