Aanval op de bureaucratie in de zorg

Rotterdam startte begin dit jaar met het ontregelen van de zorg, met resultaat. Rotterdammers hoeven sinds kort minder vaak te vertellen waarom zij zorg nodig hebben. Zij profiteren zo ook van het schrappen van overbodige regels, net zoals zorgmedewerkers, de gemeente en mantelzorgers. Zorgverleners hoeven bijvoorbeeld voor het einde van dit jaar niet meer twee keer per jaar deze vragenlijst in te vullen voor ouderen, verstandelijk beperkten of gehandicapten. Dat scheelt kostbare tijd die zij nu kunnen besteden aan zorg.

Rita Verdonk is als landelijk adviseur [Ont]regel de Zorg betrokken bij de Rotterdamse poging om de rompslomp in de zorg tegen te gaan: “Door het schrappen van regels gaat de gemeente meer uit van het vertrouwen dat de zorgverleners weten wat iemand nodig heeft. Die hebben er voor geleerd, die werken met deze Rotterdammers.’’

Meer weten over de resultaten?

Lees het volledige artikel ‘Rotterdammers profiteren van schrappen van overbodige regels in de zorg’ op ad.nl (16 juli 2019).

Beeld: ©ANP