Farmacie

Bij de ervaren regeldruk door apothekers zijn veel partijen betrokken (en aan zet) om verbetering te realiseren. Openstaande acties zijn nu samengevoegd en worden gedragen door KNMP, ASKA, NAPCO, LHV, ZN en individuele zorgverzekeraars, NZa, Zorginstituut Nederland, IGJ en VWS.

Ervaren regeldruk

Apothekers ervaren onder andere regeldruk als gevolg van (de nationale implementatie van) Europese regelgeving, zoals de Falsified Medicines Directive. Het is belangrijk een gezamenlijke inspanning te leveren om de hieruit voortvloeiende regeldruk waar mogelijk te beperken.
Onderstaande acties richten zich op een aantoonbare vermindering van de ervaren regeldruk bij zorgprofessionals in de farmacie. Deze komen voort uit de ‘Schrappunten’ die begin 2018 tijdens schrap- en verbetersessies werden geformuleerd.

Stel uw vraag

Hebt u een vraag over geschrapte of te schrappen regels? Merkt u in de praktijk dat geschrapte regels toch nog worden opgelegd of nageleefd? Ook voor vragen en opmerkingen over het actieplan van VWS kunt u hier terecht.

Stuur uw bericht

Mede mogelijk gemaakt door: