Inventief reiskosten administreren scheelt tijd

Binnen zorgorganisaties wordt op allerlei manieren nagedacht over het verminderen van regels en het minimaliseren van administratieve handelingen. Neem bijvoorbeeld de reiskostenadministratie, iets dat extra tijd kost. Dat dit ook op een slimmere manier kan, heeft Spirit Jeugdhulp al ontdekt.

App versimpelt een stukje administratie

Werknemers van Spirit Jeugdhulp werken met een app die hun reiskosten bijhoudt. Werknemers hoeven slechts de app aan en uit te zetten als zij reizen. Zo’n app voor reiskosten rekent zelf de afstanden uit en ook of dat op de fiets, met de auto of het OV was. Deze gegevens gaan rechtstreeks naar de P&O afdeling en worden automatisch verwerkt in de salarisadministratie. Een mooie vorm en leuk voorbeeld van ontregelen.