Opruimactie van belemmerende regels

Bij de opruimactie georganiseerd door zorgorganisatie De Wever stelden hun medewerkers, cliënten, familie en het management in het kader van het radicale vernieuwingsproces zichzelf drie vragen: Waar word je blij van?, Waar loop je tegenaan? en Hoe zou het anders kunnen?. Dit met als doel om belemmerende regels ter discussie te stellen. De deelname aan Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg is logisch omdat De Wever vindt dat tevredenheid van bewoners en cliënten onlosmakelijk verbonden is met de tevredenheid van medewerkers. Het gaat om voldoende ruimte krijgen om zelfstandig te beslissen en te handelen, zonder daarbij gehinderd te worden door regels en protocollen.

Lees het volledige artikel of kijk voor meer verhalen op de website van Radicale Vernieuwing.