Ontregel zelf in het Digitaal [Ont]Regel-lab

Veel activiteiten in het kader van [Ont]Regel de Zorg liggen stil in verband met de coronacrisis, maar er zijn ook dingen die in deze tijd wel kunnen. Binnen uw eigen organisatie kunt u bijvoorbeeld aan de slag met de onderwerpen HACCP, ECD, Zorgplan en/ of incidenten en calamiteiten melden in één van de Digitale [Ont]Regel labs.

Heeft u genoeg van alle (onnodige) regels en registraties in de zorg? En wilt u samen met andere zorgorganisaties en landelijke partijen werken aan een duurzame aanpak van de regeldruk? Meld u dan aan voor een van de vier digitale [Ont]Regel-labs in juli en ga aan de slag voor meer tijd voor zorg!

In het [Ont]Regel-lab krijgt u inzicht in de oorzaken van regeldruk in uw organisatie, welk gedrag daaraan ten grondslag ligt én wat oplossingen zijn. Doet u ook mee?!

Wat gaat u doen
In 6 digitale sessies ontwikkelt en toetst u interventies en oplossingen om de kern van regeldruk aan te pakken op een van de thema’s: HACCP, incidenten en calamiteiten melden, ECD of het zorgplan. Dit doet u samen met andere zorgorganisaties en inhoudelijke experts. Laat u inspireren en doe nieuwe inzichten op hoe u de administratielast kunt terugdringen. Dit kunt u niet alleen in uw eigen organisatie toepassen, maar delen we ook met de rest van Nederland!

Voor wie  
Een multidisciplinair team van drie personen: een zorgmedewerker, beleidsmedewerker en een manager uit uw organisatie. Een [Ont]Regel-lab bestaat uit drie organisaties uit de ouderenzorg, wijkverpleging en gehandicaptenzorg.


Wanneer
Elk [Ont]Regel-lab bestaat uit online 6 bijeenkomsten. Tussen de sessies door werkt u in uw eigen organisatie aan het testen van oplossingen en het ophalen van inzichten. De startdatum van het [Ont]Regel-lab hangt af van uw gekozen thema:

Data
Startdatum ECD 2 juli van 13.00 tot 14.30 uur
Startdatum Zorgplan 6 juli van 13.00 – 14.30 uur
Startdatum HACCP 7 juli van 13.00 – 14.30 uur
Startdatum Incidenten en calamiteiten melden 9 juli van 13.00 – 14.30 uur


Waar
Online, vanuit uw eigen werkplek!

Meld u aan voor het [Ont]Regel-lab
Meld u aan met uw team voor één van de vier [Ont]Regel-labs. Wij nemen vervolgens contact met u op om de inhoud verder te bespreken. Wilt u meer weten? Stuur dan een mail naar minderregeldruk@vilans.nl

Werken aan meer tijd voor zorg
Naast de [Ont]Regel-labs organiseert Vilans ook schrap- en snapsessies waar u de regeldruk in uw organisatie in kaart brengt en terugdringt. Met als doel, minder regels en meer tijd voor zorg! Dit doen we vanuit het programma [Ont]Regel de Langdurige Zorg, samen met partners en het ministerie van VWS. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om regeldruk terug te dringen? Ga dan naar zorgvoorbeter.nl/regeldruk.