Ontregelen in het verpleeghuis

Wilt u zelf gaan ontregelen in het verpleeghuis? Dan helpen we u graag op weg! Van ondersteuning via Digitaal Ontregel-lab tot handige tips en weetjes.

Ontregel zelf in het Digitaal Ontregel-lab

Heeft u genoeg van administratieve lasten en wilt u meehelpen aan oplossingen om regeldruk aan te pakken? Meld u dan aan voor de buitenkring van de Ontregel-labs. Om samen met andere zorgorganisaties en landelijke partijen oplossingsrichtingen te toetsen en verrijken.

In de Ontregel-labs werken verschillende zorgorganisaties aan één doel: oplossingen om de regeldruk aan te pakken. Maar oplossingen die voor hen relevant zijn, zijn mogelijk ook relevant voor andere zorgorganisaties in Nederland. We zijn op zoek naar mensen die met ons willen kijken naar de oplossingen die in de verschillende Ontregel-labs zijn bedacht of ze interessant zijn voor andere organisaties en hoe we ze kunnen verrijken. In twee digitale sessies denkt u mee op de onderwerpen HACCP, Zorgplan, ECD of Incidenten melden.

Wat levert het u op?

  • Inzichten tot nu toe vanuit de Ontregel-labs 
  • Oplossingsrichting en oplossingen zonder het hele voortraject 
  • In contact met inhoudelijke partijen

Voor wie?

Per organisatie vragen we één persoon zich aan te melden. Bijvoorbeeld een beleidsmedewerker, innovatiemanager of teamleiders. 

Aanmelden

Wilt u graag meedenken over de oplossingen voor regeldruk? Meld u dan aan voor de buitenkringsessie. Deze vindt digitaal plaats op dinsdagmiddag 10 November van 15:00 tot 17:00 uur.

Meld u aan via minderregeldruk@vilans.nl. Laat ook weten of welk onderwerp u mee wil denken (HACCP, Zorgplan, ECD of Incidenten melden).

Zelf aan de slag

Kunt u niet aanwezig zijn, maar wilt u wel werken aan minder regeldruk? Dat kan op verschillende manieren. Maar waar begint u? En welke tool kunt u het beste gebruiken? We hebben verschillende hulpmiddelen die u op weg helpen.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Stuur dan een mail naar minderregeldruk@vilans.nl.

Dilemma’s registratielast intramurale zorg

Het is niet altijd duidelijk wat u moet registreren in de ouderenzorg. We behandelen daarom vier veel voorkomende dilemma’s over registratielast in de ouderenzorg.

Verplicht of niet?

Methodiek Weet wat je meet

Met de methodiek ‘Weet wat je meet’ krijgen cijfers, registraties en metingen betekenis voor zorgteams. Teams leren met deze methodiek zelf beoordelen of de kwaliteit van de zorg op orde is of dat er actie nodig is.

Ga aan de slag

Een methodiek voor verpleegkundigen en verzorgenden die aan de slag willen met cijfers over kwaliteit.

Bekijk voor meer informatie de PDF 'Methodiek Weet wat je meet'.

Vrouw krijgt zorg