Schrapsessies wijkverpleging

De inschrijving voor de schrapsessies ‘Regeldruk’ wijkverpleging is open. Samen werken aan minder regels en daarmee meer tijd voor de zorg en de cliënt. In 2020 staat weer een aantal sessies op de planning.

Aanmelden schrapsessie/ snapsessies

Tijdens de sessies gaan we samen aan de slag met het ‘snappen, schrappen en verbeteren’ van regels en werkprocessen. We verkennen waar regels vandaan komen, hoe u nieuwe (onnodige) regels voorkomt en hoe u processen kunt verbeteren.

Dit jaar worden er voor de ouderenzorg vier schrapsessies en twee snapsessies georganiseerd:

Schrapsessies:

  • Schrapsessie 16 april 2020 (noord-nederland)              
  • Schrapsessie 9 juni 2020 (zuid-nederland)
  • Schrapsessie 24 september 2020 (midden-nederland)
  • Schrapsessie 8 oktober 2020 (west-nederland)  

Snapsessies:

  • Snapsessie 10 september 2020 Utrecht
  • Snapsessie 10 november 2020 Utrecht

Meer informatie over het programma en de beschikbare data is te vinden op deze pagina van Zorgvoorbeter.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden.

De sessies zijn bedoeld voor een multidisciplinair team van 5 tot 8 medewerkers uit de wijkverpleging. Dit betekent dat verschillende disciplines mee doen: zorgmedewerkers, kwaliteits-/beleidsmedewerkers, zorgmanagers, bestuurders en managers. Dit omdat men zo een gezamenlijk draagvlak creëert en meer impact bereikt in de eigen organisatie!

(Ont)regel de langdurige zorg

De schrap- en snapsessies worden georganiseerd door ActiZ, CNV, FNV, FBZ, NU’91 en Zorgthuisnl, in samenwerking met het ministerie van VWS en Vilans. De sessies zijn onderdeel van het programma (Ont)regel de langdurige zorg.

Ervaringen van deelnemers

Benieuwd naar ervaringen van deelnemers? Lees het verslag of bekijk het compilatiefilmpje van de eerste schrapsessies in de ouderenzorg.

Lerende praktijken

Dit jaar starten vier lerende praktijken, elk met een inhoudelijk thema: HACCP, Incidenten en calamiteiten melden, zorgplan en het ECD. In de lerende praktijk werken zorgprofessionals uit de ouderenzorg (wijkverpleging en verpleeghuizen) en gehandicaptenzorg samen aan een duurzame aanpak van de regeldruk op een van de specifieke thema’s. Ze kijken naar onderliggende mechanismen die de regeldruk veroorzaken en bedenken oplossingen en interventies die de registratielast verminderen. Elke lerende praktijk bestaat uit vier bijeenkomsten en de eerste start al eind maart!

Startdata:

Kijk voor meer informatie hierover op de website zorgvoorbeter.nl