Schrapsessies wijkverpleging

De inschrijving voor de schrapsessies ‘Regeldruk’ wijkverpleging is open. Samen werken aan minder regels en daarmee meer tijd voor de zorg en de cliënt. In 2019 staan 14 schrapsessies op de planning.

Aanmelden schrapsessie

Tijdens de schrapsessies gaan we samen aan de slag met het ‘snappen, schrappen en verbeteren’ van regels en werkprocessen. We verkennen waar regels vandaan komen, hoe u nieuwe (onnodige) regels voorkomt en hoe u processen kunt verbeteren. Meer informatie over het programma en de beschikbare data is te vinden op deze pagina van Zorgvoorbeter.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden.

De schrapsessies zijn bedoeld voor een multidisciplinair team van 5 tot 8 medewerkers uit de wijkverpleging. Dit betekent dat verschillende disciplines mee doen: zorgmedewerkers, kwaliteits-/beleidsmedewerkers, zorgmanagers, bestuurders en managers. Dit omdat men zo een gezamenlijk draagvlak creëert en meer impact bereikt in de eigen organisatie!

(Ont)regel de langdurige zorg

De schrapsessies worden georganiseerd door ActiZ, CNV, FNV, FBZ, NU’91 en Zorgthuisnl, in samenwerking met het ministerie van VWS en Vilans. De schrapsessies zijn onderdeel van het programma (Ont)regel de langdurige zorg.

Ervaringen van deelnemers

Benieuwd naar ervaringen van deelnemers? Lees het verslag of bekijk het compilatiefilmpje van de eerste schrapsessies in de ouderenzorg.