Zelf ontregelen in de wijkverpleging

Heeft u genoeg van administratieve lasten en wilt u meehelpen aan oplossingen om regeldruk aan te pakken? Meld u dan aan voor de buitenkring van de Ontregel-labs. Om samen met andere zorgorganisaties en landelijke partijen oplossingsrichtingen te toetsen en verrijken.

In de Ontregel-labs werken verschillende zorgorganisaties aan één doel: oplossingen om de regeldruk aan te pakken. Maar oplossingen die voor hen relevant zijn, zijn mogelijk ook relevant voor andere zorgorganisaties in Nederland. We zijn op zoek naar mensen die met ons willen kijken naar de oplossingen die in de verschillende Ontregel-labs zijn bedacht of ze interessant zijn voor andere organisaties en hoe we ze kunnen verrijken. In twee digitale sessies denkt u mee op de onderwerpen HACCP, Zorgplan, ECD of Incidenten melden.

Wat levert het u op?

  • Inzichten tot nu toe vanuit de Ontregel-labs 
  • Oplossingsrichting en oplossingen zonder het hele voortraject 
  • In contact met inhoudelijke partijen

Voor wie?

Per organisatie vragen we één persoon zich aan te melden. Bijvoorbeeld een beleidsmedewerker, innovatiemanager of teamleiders. 

Aanmelden

Wilt u graag meedenken over de oplossingen voor regeldruk? Meld u dan aan voor de twee buitenkringsessies. De eerste vindt digitaal plaats op donderdagmiddag 15 oktober van 14:00 tot 16:00 uur.

Meld u aan via minderregeldruk@vilans.nl. Laat ook weten of welk onderwerp u mee wil denken.

Zelf aan de slag

Kunt u niet aanwezig zijn, maar wilt u wel werken aan minder regeldruk? Dat kan op verschillende manieren. Maar waar begint u? En welke tool kunt u het beste gebruiken? We hebben verschillende hulpmiddelen die u op weg helpen.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Stuur dan een mail naar minderregeldruk@vilans.nl.

Meer informatie over het [Ont]Regel-lab

Veel activiteiten in het kader van [Ont]Regel de Zorg liggen stil in verband met de coronacrisis, maar er zijn ook dingen die in deze tijd wel kunnen. Verschillende organisaties zijn aan de slag gegaan met Digitale Ontregel-labs met de onderwerpen HACCP, ECD, Zorgplan en/ of incidenten en calamiteiten melden.

In het Ontregel-lab krijgt men inzicht in de oorzaken van regeldruk in de organisatie, welk gedrag daaraan ten grondslag ligt én wat oplossingen zijn.

Hoe gaat het in zijn werk?

In zes digitale sessies ontwikkelt en toetst men interventies en oplossingen om de kern van regeldruk aan te pakken op een van de thema’s: HACCP, incidenten en calamiteiten melden, ECD of het zorgplan. Dit doet men samen met andere zorgorganisaties en inhoudelijke experts.

Voor wie

Een multidisciplinair team van drie personen: een zorgmedewerker, beleidsmedewerker en een manager uit de organisatie. Een Ontregel-lab bestaat uit drie organisaties uit de ouderenzorg, wijkverpleging en gehandicaptenzorg.

Bijeenkomsten

Elk Ontregel-lab bestaat uit 6 online bijeenkomsten. Tussen de sessies door werkt men in de eigen organisatie aan het testen van oplossingen en het ophalen van inzichten.

Wilt u meer weten? Stuur dan een mail naar minderregeldruk@vilans.nl