[Ont]Regeltips

Ontregelen kan op allerlei manieren. Bekijk de handige [Ont]Regeltips met voorbeelden van slimme manieren van regeldruk en administratielast verminderen.

Wist u dat een app de complete reiskostenadministratie kan regelen?

Binnen zorgorganisaties wordt op allerlei manieren nagedacht over het verminderen van regels en het minimaliseren van administratieve handelingen. Neem bijvoorbeeld de reiskostenadministratie, iets dat extra tijd kost. Dat dit ook op een slimmere manier kan, heeft Spirit Jeugdhulp al ontdekt.

Werknemers van Spirit Jeugdhulp werken met een app die hun reiskosten bijhoudt. Werknemers hoeven slechts de app aan en uit te zetten als zij reizen. Zo’n app voor reiskosten rekent zelf de afstanden uit en ook of dat op de fiets, met de auto of het OV was. Deze gegevens gaan rechtstreeks naar de P&O afdeling en worden automatisch verwerkt in de salarisadministratie. Een mooie vorm en leuk voorbeeld van ontregelen.

Bekijk ook inspirerende voorbeelden van [Ont]Regelinitiatieven binnen de verschillende sectoren in de zorg.

Breng regeldruk onder de aandacht

Op de sectorpagina’s van Wijkverpleging en Verpleeghuizen zijn posters beschikbaar met cartoons erop over regeldruk. Deze posters zijn afkomstig van de website zorgvoorbeter.nl, maar sommige posters gelden voor alle sectoren! Regeldruk onder de aandacht brengen door de cartoon posters op te hangen in de koffiecorner of in de personeelskamer? Download en print een poster!