Horizontaal toezicht mooi voorbeeld van [Ont]Regelen

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gaat met terugwerkende kracht per 1 januari 2019 over op horizontaal toezicht. Horizontaal toezicht is een vorm van samenwerking tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraars die is gebaseerd op vertrouwen en transparantie. In plaats van controle van zorgdeclaraties achteraf door de verzekeraar controleert het LUMC zelf of de zorgdeclaraties juist zijn. Verder worden de declaraties afgestemd met één verzekeraar, Zorg en Zekerheid, namens alle andere verzekeraars. 

Persbericht

Het LUMC is het zevende ziekenhuis in Nederland dat horizontaal toezicht heeft ingevoerd. Horizontaal toezicht is een mooi voorbeeld van hoe zorg kan worden [Ont]Regeld. Lees het persbericht op de website van het LUMC.

Ziekenhuisbedden in ziekenhuis