Bewindspersonen VWS brengen voortgangsbrief [Ont]Regel de Zorg uit

De ministers en staatssecretaris van VWS hebben op vrijdag 4 oktober 2019 de eerste voortgangsbrief over het programma [Ont]Regel de Zorg naar de Tweede Kamer gestuurd. In de brief geven zij aan dat in de afgelopen periode veel voor elkaar is gekregen, maar dat zorgverleners daar in hun dagelijkse praktijk nog niet genoeg van merken. Wel zijn er allerlei goede voorbeelden die illustreren dat het wel degelijk kan: meer tijd voor zorg en meer werkplezier door minder regeldruk.

Voor de komende periode is het van belang dat de effecten van het programma voor steeds meer zorgverleners en ook voor patiƫnten/cliƫnten merkbaar worden. Daarom kondigen de bewindslieden in de voortgangsbrief aan de aanpak te verbreden naar andere sectoren, de lokale ontregelbeweging die op veel plekken ontstaat aan te jagen en te ondersteunen, en meer in te zetten op communicatie.

Zie voor meer informatie: