Zes regionale ziekenhuizen stoppen samen met keurmerken

Per 1 oktober 2019 zijn zes regionale ziekenhuizen gestopt met het voeren van keurmerken. Dit betekent meer tijd en geld voor patiënten. De keurmerken zeggen steeds minder over de kwaliteit van zorg. De tijd en het geld om deze keurmerken aan te vragen kunnen de artsen en verpleegkundigen beter aan directe zorg voor patiënten besteden. De kwaliteit van zorg blijft natuurlijk even belangrijk en wordt regelmatig getoetst.

De zes ziekenhuizen Diakonessenhuis Utrecht Zeist Doorn, St Jansdal uit Harderwijk, Meander Medisch Centrum uit Amersfoort, Rivierenland uit Tiel, Tergooi uit Hilversum en Blaricum en het UMC Utrecht hopen dat ze met deze actie hun collega-ziekenhuizen stimuleren om hetzelfde te doen.

Lees het persbericht ‘Meer tijd en geld voor patiënten: regionale ziekenhuizen stoppen samen met keurmerken’ (oktober 2019)