Zorgverzekeraars verkorten maximale controletermijn wijkverpleging

Zorgverzekeraars hebben voor de sector wijkverpleging afgesproken om vanaf 2020 een maximale termijn van 2 jaar te hanteren voor de materiële controle. Hiermee worden de administratieve lasten voor zorgaanbieders en zorgverzekeraars verminderd.

Op dit moment kunnen er door zorgverzekeraars materiële controles plaatsvinden tot 5 jaar na dato. Medewerkers van zowel zorgverzekeraars als zorginstellingen zijn hierdoor soms bezig met controles over een periode die al enige tijd geleden is. Om deze administratieve lasten te verminderen is binnen het platform [Ont]Regel de Zorg de wens uitgesproken om de huidige maximale controletermijn van 5 jaar te verkorten.

Lees het volledige bericht op de website van Zorgverzekeraars Nederland.