Hoe Robotic Process Automation administratieve lasten verlaagt

Thuiszorg met Aandacht is in samenwerking met het ministerie van VWS gestart met de implementatie van Robotic Process Automation (RPA). Door deze toepassing van innovatieve technologie is het gelukt om de administratieve last van de zorgmedewerkers te verlagen met 35 uur per week. De informatie over cliënten die vanuit het Bravis ziekenhuis worden aangemeld voor thuiszorg worden nu door Truus - een virtuele medewerker die ontwikkeld is door Ciphix - verwerkt in het Elektronisch Patiënten Dossier. De klantadviseurs van TWB besparen hiermee kostbare tijd die ze nu kunnen besteden aan het helpen van cliënten in plaats van het overtypen van informatie.

Zorgmedewerkers besteden veel tijd aan het invullen van formulieren en het overtypen van overdrachten. Zij ervaren dit als belastend, want het gaat ten koste van de tijd voor zorg aan cliënten. Dit stukje innovatie met Robotic Process Automation (RPA) heeft ze geholpen om tijd besteed aan administratieve handelingen te verminderen.

Benieuwd naar het hele verhaal? Bekijk de video waarin Jacqueline van Ginkel en Djenna Stevens uitleg geven.

Beeld: ©TWB