Podcast Digitale Zorg – 'Met spoed beschikbaar'

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) maakt tegenwoordig o.a. de podcast Digitale Zorg. Het programma Digitale Zorg stimuleert en ondersteunt de transformatie van ziekenhuizen op het gebied van digitale zorg. In deze podcast bespreken zij elke aflevering een mooi voorbeeld van digitale zorg. In aflevering 6 komt het landelijk programma Met spoed beschikbaar aan bod.

Met spoed beschikbaar is een landelijk programma met als doel de realisatie van gegevensuitwisseling in de acute zorgketen te versnellen. In deze aflevering komen Kitty Garnier, manager van de SEH en IC van het IJsselland Ziekenhuis, Hien van Leeuwen, internist acute geneeskunde van het Maasstad Ziekenhuis en medisch manager van Ambualnce Rotterdam Rijnmond en Wesley Mensah, landelijk coördinator van Met Spoed beschikbaar aan het woord. Al deze ziekenhuizen zijn koplopers op dit onderwerp en verbeteren momenteel de informatieoverdracht tussen de ambulance en de SEH.

Hoe pakken de koplopers dit aan? En wat was voor hen de aanleiding om hiermee aan de slag te gaan? Dit, en verschillende tips voor zorgaanbieders die hier zelf mee aan de slag willen, bespreken zij in aflevering 6 van Podcast Digitale Zorg.