Naar de kern van regeldruk in het Vilans ontregelcafé

Regels en registraties ontstaan niet ‘zomaar’. Er gaat vaak een wereld aan dieperliggende oorzaken achter schuil. Als je die niet aanpakt, dan schaf je links een regel af, maar popt er rechts net zo hard een nieuwe regel op. Maar hoe kom je tot die dieperliggende oorzaken?

Vilans organiseert de komende tijd ontregelcafe’s waarin die vraag centraal staat. In een ontregelcafé  wordt gewerkt met verschillende hulpmiddelen om regeldruk in organisaties aan te pakken. In het eerste ontregelcafé wordt de de visgraatmethode gebruikt. Met de visgraatmethode kun je tot de kern van het probleem komen, met blijvend resultaat; minder regeldruk en meer werkplezier. Lees hier meer over de visgraatmethode.

Wat levert het ontregelcafé op?

In het eerste ontregelcafé ervaart u zelf hoe het is om te werken met de Visgraatmethode. Een ervaringsdeskundige geeft tips en een expert van Vilans beantwoordt al uw vragen. Na het café kunt u de Visgraatmethode zelf effectief inzetten in uw organisatie of team. 

Wie, wat en wanneer?

Dit eerste ontregelcafé vindt plaats op 16 september van 15 tot 16:30 uur. Het is digitaal en voornamelijk bedoeld voor beleids- en kwaliteitsmedewerkers die regeldruk willen verminderen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden of meer informatie? Kijk dan op de website van Vilans.

Vilans Ontregelcafé
Beeld: Vilans