1 maart e-learning beschikbaar én ronde 2 van de subsidieregeling geopend

Vanaf woensdag 1 maart is de e-learning tot Ontregelaar in de zorg beschikbaar voor alle medewerkers in de zorg die meer willen leren over de aanpak en herkomst van regeldruk.

Ook is het vanaf 1 maart mogelijk om in de tweede ronde van de subsidieregeling Ontregelprojecten zorgaanbieders subsidie aan te vragen. 

E-learning Ontregelaar in de Zorg

Meer tijd voor je patiënt of client en meer plezier in je werk omdat je minder tijd aan administratie kwijt bent. Hoe je dat voor elkaar krijgt, leer je in de 60 minuten durende online cursus (e-learning) tot Ontregelaar in de zorg die het programma [Ont]Regel de Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vanaf één maart kosteloos aan alle zorgmedewerkers, kwaliteitsmedewerkers en beleidsmedewerkers in de zorg aanbiedt.

Wat je leert
In deze e-learning leer je hoe regeldruk ontstaat en hoe je administratieve lasten binnen je eigen zorginstelling in de dagelijkse praktijk vermindert. Met als uiteindelijke doel: meer tijd voor de patiënt/client en meer werkplezier omdat je minder tijd voor administratie nodig hebt.

Voor wie is de e-learning
De e-learning is bedoeld voor iedereen in de zorg die meer wil weten over het ontstaan en verminderen van regeldruk, en kun je op ieder moment vanaf iedere locatie online volgen.

Accreditatie
Deze e-learning is geaccrediteerd voor de beroepsgroepen verpleegkundige, verpleegkundig specialist en verzorgende.

Startdatum en inschrijven
De e-learning is vanaf één maart beschikbaar. Inschrijven kan via www.ordz.nl/opleiding

Training tot Ontregelaar in de zorg
Als vervolg op deze e-learning is er ook een kosteloze training beschikbaar. Deze training vindt fysiek plaats en duurt 3 dagdelen verdeeld over 12 weken met een online ontregelspreekuur. Data, locaties en aanmelden kan via Training Ontregelaar in de zorg - De Argumentenfabriek

Subsidieregeling (Ont)regelprojecten zorgaanbieders

Zijn er in jouw organisatie ontregelambities? Leveren jullie zorg vanuit de Zvw? En zoeken jullie financiering? Doe dan een aanvraag voor de subsidie (Ont)regelprojecten zorgaanbieders. Deze ronde is geopend tussen 1 en 31 maart 2023. 

Derde en laatste ronde
Komt deze ronde te vroeg? Dan is er in november 2023 nog een derde en laatste kans om een aanvraag te doen. 

Meer informatie en aanvragen
Nieuwsgierig naar deze regeling of wil je een aanvraag doen? Kijk dan op (Ont)regelprojecten zorgaanbieders | Subsidie | Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (dus-i.nl)