De [Ont]Regel Startersbox

Minder regels, meer werkplezier!

Jij en je team willen goede zorg leveren en niet te veel tijd kwijt zijn aan administratie. Helaas blijkt dit in de praktijk vaak een uitdaging. Merk je ook dat jouw team dagelijks last heeft van onnodige administratie, handelingen of regels?

Goed nieuws: je kunt op je eigen werkplek actie ondernemen! De gratis [Ont]Regel Startersbox biedt jou eerste hulp om met je team aan de slag te gaan met het verminderen van onnodige administratie. 

Voor wie is de startersbox?

We maken de [Ont]Regel Startersbox voor alle zorgprofessionals en expliciet voor kwaliteitsadviseurs, project- en teamleiders, afdelingshoofden en managers die werk willen maken van het verminderen van de (onnodige) administratie binnen hun team, afdeling of instelling. 

Regeldruk verminderen start namelijk bij jou op de werkvloer. Want wie weet het allerbeste welke regels een belemmering vormen en welke juist nuttig zijn? Dat zijn jij en je collega’s! Deze box ondersteunt jullie om een vliegende start te maken met het verminderen van de onnodige regeldruk.

Wat zit er in de startersbox en wat kun je ermee?

In de startersbox vind je verschillende hulpmiddelen met als doel jou te helpen om zelf eenvoudig een (eerste) ontregelsucces te boeken. Je vindt er bijvoorbeeld een handig ontregel-stappenplan dat je stap voor stap begeleidt om werk te maken van die (onnodige) administratie. Met de kansenkaart uit de box verzamel je met het team alle ontregelkansen: van welke administratie of regels zouden jullie af willen? Schrijf ze op de kansenkaart! Misschien biedt het inspirerende magazine met voorbeelden uit de praktijk wel inspiratie hiervoor. Want hierin lees je meer over ontregelprojecten uit allerlei zorginstellingen. 

Aanvragen startersbox

Vraag een hier startersbox aan en start eenvoudig en snel met het verminderen van onnodige bureaucratie op jouw werkplek.

Let op! Op dit moment houden we een pilot met deze startersbox. Dat betekent dat we een beperkte oplage beschikbaar hebben én we heel graag jouw feedback hierop ontvangen. We willen namelijk weten wat jij ervan vindt en of het je heeft geholpen om van (onnodige) administratie af te komen. Bij het aanvraagformulier vragen we je daarom om toestemming te geven om je een korte evaluatie te sturen.

Meer weten over ontregelen?

Volg ook de kosteloze online e-learning en fysieke training tot ontregelaar. Je leert zo hoe je in je eigen zorginstelling ontregelt en werk maakt van overbodige processen en meer tijd overhoudt voor je cliënt of patiënt. Volg je ons al op LinkedIn (Ontregel de Zorg)?

Veel gestelde vragen

Vragen over de startersbox?

Heb je een vraag over de startersbox en vind je daar geen antwoord op bij de meest gestelde vragen?

Stuur een e-mail naar startersbox@minvws.nl en vermeld daarin je vraag en hoe we je kunnen bereiken.