E-learning en training: leer hoe je zelf ontregelt!
Loslaten van overbodige processen, je werk leuker maken, meer tijd voor de client of patiënt. Minder regeldruk.
Is dat waar jij voor gaat? Volg dan de gratis e-learning en training tot ontregelaar. Je leert hoe je in je eigen zorginstelling ontregelt en zo werk maakt van overbodige processen en meer tijd overhoudt voor je client of patiënt. Het uiteindelijke doel? Meer werkplezier voor jou!
De e-learning en training worden verzorgd door twee verschillende partijen. Daarom meld je je voor de e-learning en training apart aan.
In 60 minuten leer je meer over het ontstaan en verminderen van regeldruk . De e-learning is er voor iedereen in de zorg en volg je online wanneer het jou het beste uitkomt. Ben je geregistreerd bij het Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals? Vraag dan na afronding accreditatiepunten aan.
Deze kosteloze fysieke training duurt 3 dagdelen en tussendoor vindt een online spreekuur plaats. Je werkt aan een praktijkopdracht uit je eigen zorgorganisatie.
Algemene vragen
De e-learning is bedoeld voor alle zorgmedewerkers die meer willen weten over het ontstaan en verminderen van onnodige administratie (regeldruk).
De training is bedoeld voor kwaliteitsmedewerkers, zorgmedewerkers en beleidsmedewerkers die – samen met collega’s - actief aan de slag willen om regeldruk en administratieve lasten in hun zorgorganisatie te verminderen.
De e-learning volg je online op een moment dat voor jou goed uitkomt. Je leert hoe je regeldruk binnen jouw organisatie onder de aandacht brengt en aanpakt. De training volg je fysiek. Je wordt opgeleid om zelf een ontregelproject in jouw organisatie op te zetten en te realiseren.
Nee, deelname aan allebei de opleidingen zijn gratis. Het programma [Ont]Regel de Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport faciliteert de kosten hiervoor.
Lukt inloggen niet? Stuur een e-mail naar servicedesk@elevatehealth.eu Je krijgt op werkdagen binnen 24 uur een reactie.
Voor wie
Iedereen die in de zorg werkt, kan de e-learning volgen. Ben je geregistreerd bij het Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals? Dan kun je na afronding accreditatiepunten aanvragen.
Duur
Het kost je ongeveer 60 minuten om de e-learning volledig te volgen. Tussendoor pauzeren en op een later moment verder gaan, kan.
Kosten
De e-elearning wordt je kosteloos aangeboden door [Ont]Regel de Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
"Het is echt een eyeopener dat je regels eerst heel goed moet ontrafelen voordat je kunt schrappen.”
Veelgestelde vragen over de e-learning
Het doel van de e-learning is meer tijd en werkplezier doordat je minder tijd kwijt bent aan administratie. Je leert hoe je zelf de regeldruk binnen jouw organisatie onder de aandacht brengt en aanpakt. Wij helpen je om een succesvol ontregelproject op te zetten en inspireren je met voorbeelden van ontregelprojecten in andere zorgorganisaties. De e-learning geeft een goede voorbereiding op de training tot (Ont)regelaar in de zorg maar kun je ook los volgen.
Iedereen die in een zorginstelling werkt, mag meedoen. Er zijn geen vereisten voor deelname aan de e-learning. Ben je geregistreerd bij het Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals? Dan kun je na afronding accreditatiepunten aanvragen.
Ja, als je verpleegkundigen, verzorgende of verpleegkundig specialist bent. Hiervoor vul je bij het afronden van de e-learning een aantal gegevens in.
Voor andere beroepen is het helaas niet mogelijk om accreditatiepunten aan te vragen.
Je kan alleen de e-learning volgen. Om deel te kunnen nemen aan de training is het verplicht om vooraf de e-learning te doorlopen omdat je hiermee basiskennis opdoet waar we in de training mee verder gaan.
De e-learning duurt in totaal circa 60 minuten. Je kunt tussendoor pauzeren en later verder gaan waar je gebleven bent.
Training
Wil je je verdiepen in hoe je werk maakt van overbodige werkprocessen en de regeldruk binnen je eigen zorginstelling aanpakt? En wil je direct aan de slag? Volg dan de training tot Ontregelaar.
De Argumentenfabriek verzorgt in opdracht van [Ont]Regel de Zorg van het ministerie van VWS deze kosteloze training.
Beleidsmedewerkers, kwaliteitsmedewerkers en zorgmedewerkers in een van deze zorgsectoren: ziekenhuiszorg, ggz, sociaal domein, verpleeghuiszorg, gehandicaptenzorg, wijkverpleging, paramedie, apothekers en huisartsenzorg.
Vereisten om deel te nemen
Om de training te kunnen volgen is het belangrijk dat je:
De e-learning hebt afgerond. In de training gaan we verder met de stof uit de e-learning
In een zorginstelling werkt als beleidsmedewerker, kwaliteitsmedewerker of zorgmedewerker.
Aan een praktijkopdracht wil werken die jullie meer tijd en / of meer plezier oplevert. Hierbij betrek je collega’s.
Toestemming hebt van je leidinggevende om deel te nemen aan de training omdat je niet alleen je eigen tijd investeert maar ook aan een praktijkopdracht werkt in jouw organisatie. We verwachten dat je wekelijks gemiddeld 2 uur hiervoor nodig hebt.
Duur
De training duurt drie dagdelen en tussendoor is er een online spreekuur waar je vragen kunt stellen. Houd rekening dat je circa 40 uur kwijt bent aan de training en het werken aan je praktijkopdracht.
"De training heeft me veel bewuster gemaakt van ontregelen en geeft me houvast om intern het gesprek aan te gaan over wat we kunnen doen."
Veelgestelde vragen over de training
In de training leer je meer over hoe je zelfstandig aan de slag kunt met het verminderen van regeldruk binnen je eigen zorgorganisatie. Je werkt tijdens de training aan een praktijkopdracht; een ontregelcasus uit je eigen zorginstelling. Jouw organisatie heeft er dan ook direct baat bij dat jij deze training volgt: je start meteen met het verminderen van regeldruk zodat jullie minder tijd moeten besteden aan zaken die je liever aan de patiënt of cliënt had besteed.
Om mee te kunnen doen aan de training, vragen wij dat je:
De e-learning hebt afgerond. In de training gaan we verder met de stof die in de e-learning is behandeld.
In een zorginstelling werkt als beleidsmedewerker, kwaliteitsmedewerker of zorgmedewerker.
Aan een praktijkopdracht wil werken die jullie meer tijd en / of meer plezier oplevert. Hierbij betrek je andere collega’s.
Toestemming hebt van je leidinggevende om deel te nemen aan de training omdat je niet alleen je eigen tijd investeert maar ook aan een praktijkopdracht werkt in jouw organisatie. We verwachten dat je wekelijks gemiddeld 2 uur hiervoor nodig hebt.
De training bestaat uit drie fysieke bijeenkomsten van 3,5 uur. Tussendoor kun je tijdens een online trainingsspreekuur vragen stellen.
Er is geen accreditatie voor de training.
We bieden geen hybride of online optie aan; de training vindt alleen fysiek plaats. Indien eventuele toekomstige maatregelen dit vereisen, zal de training online plaatsvinden.
Ja, dat kan. Het is zelfs handig als je met een collega meedoet omdat je dan samen kan werken aan de praktijkopdracht binnen jouw organisatie. Beide deelnemers moeten zichzelf aanmelden. Omdat we de groep divers willen houden, kun je maximaal met één andere collega uit dezelfde organisatie deelnemen.