Ontregelnieuws maart 2023

Online cursus 'Ontregelaar in de zorg' per 1 maart 2023 beschikbaar

Werk je in de zorg en wil je af van overbodige werkprocessen en meer tijd voor jouw patiënt of client? Volg dan de gratis online cursus (e-learning) tot Ontregelaar in de zorg. Zo leer je meer over de herkomst en aanpak van regeldruk in je eigen zorginstelling op een moment dat jou het beste past. Werk je als verpleegkundige, verpleegkundig specialist of verzorgende? Dan kun je na afronding accreditatiepunten aanvragen.

Praktische informatie over de e-learning

  • Inschrijven gaat gemakkelijk via E-learning & training | (Ont)Regel de Zorg (ordz.nl) Je kunt vervolgens direct starten waar en wanneer het jou goed uitkomt.
  • Er zijn geen kosten aan verbonden
  • De e-learning is bedoeld voor alle zorgmedewerkers die meer willen leren over hoe onnodige administratie ontstaat en wat je kunt doen om dat te verminderen.
  • Houd er rekening mee dat je ongeveer 60 minuten bezig bent. Tussentijds kun je stoppen en later verder gaan op het punt waar je bent gebleven.

Training tot Ontregelaar in de Zorg
Heb je de e-learning gevolgd en wil je in je eigen organisatie een ontregelproject opzetten en zo echt werk maken van de aanpak van onnodige processen of administratie?

Schrijf je dan in voor de gratis training tot Ontregelaar in de Zorg.

“De training is heel gestructureerd en duidelijk. Ik ben sinds een half jaar bezig met een project om regels te schrappen en het had me enorm geholpen als ik deze training al had gevolgd voor ik begon.”

Praktische informatie over de training

  • Inschrijven kan op Training Ontregelaar in de zorg - De Argumentenfabriek Hier vind je ook meer informatie over data en locaties.
  • Er zijn geen kosten aan verbonden
  • De training is bedoeld voor alle zorgmedewerkers, kwaliteitsmedewerkers en beleidsmedewerkers die direct werk willen maken van onnodige processen of administratie en terwijl ze de training volgen aan een ontregelproject uit de eigen zorginstelling willen werken
  • De training bestaat uit 3 dagdelen en een online ontregelspreekuur en is alleen fysiek beschikbaar.

“Zeer goede en waardevolle training die goed aansluit bij de praktijk.”

E-learning & training
Beeld: ©VWS

Subsidie (Ont)regelprojecten zorgaanbieders ronde 2 geopend

Subsidie ronde 2 geopend
Werk jij bij een zorginstelling en leveren jullie zorg vanuit de Zorgverzekeringswet? Heb jij een goed ontregelidee en zoek je hiervoor financiering? Misschien kan onze subsidieregeling(Ont)regelprojecten zorgaanbieders helpen!

Vanaf 1 maart tot en met 31 maart 2023 is het mogelijk om deze subsidie aan te vragen.

Hoe aanvragen?
Ga naar (Ont)regelprojecten zorgaanbieders | Subsidie | Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (dus-i.nl)

Hier vind je alle informatie over de regeling én kun je direct een aanvraag doen. Lees vooraf wel even goed de voorwaarden door!

Ronde 3 in november 2023
Heb jij een goed ontregelidee maar komt deze ronde voor jouw instelling te vroeg? Zet dan 1 november 2023 in je agenda. Dan opent namelijk de derde en laatste aanvraagronde.