Tweede landelijke schrapdag jeugdzorg

Woensdag 4 september heeft minister Hugo de Jonge, samen met Maaike van der Aar (FNV) en speciaal adviseur Rita Verdonk, het startschot gegeven voor de tweede landelijke schrapdag voor de jeugdzorg. Minister de Jonge sprak ook met medewerkers en bestuurders van Stichting Jeugdhulp Friesland en wethouders van verschillende gemeenten over het schrappen van onnodige regels.

Op 12 juni tijdens de eerste landelijke schrapdag hebben de professionals van de 42 jeugdregio’s meegedacht over het verminderen van de administratieve lastendruk. Tijdens deze tweede landelijke schrapdag gaan zij deze zelf neerleggen bij bestuurders van zorginstellingen en wethouders van gemeenten. Dit gebeurt op 22 gemeentelijke locaties en begon met een oproep tot actie van Minister de Jonge.

Op 12 februari 2020 is er een derde landelijke schrapdag gepland. Dan concluderen professionals of ze inderdaad minder last hebben van regeldruk en meer tijd kunnen besteden aan de jeugdigen.