Ontregelen, maar hoe dan?

Draagt deze administratieve handeling bij aan de kwaliteit van de zorg? Draagt deze administratieve handeling bij aan de kwaliteit van mij als zorgprofessional? Wil ik tijd besteden aan deze administratieve handeling en heb ik die tijd? Draagt de handeling bij aan mijn werkplezier? Allemaal vragen die terugkomen in de Argumentenkaart, een hulpmiddel om de argumenten voor en tegen het uitvoeren van een administratieve handeling tegen elkaar af te wegen.

Naast de Argumentenkaart is ook de Trechter van Verdunning als hulpmiddel beschikbaar om kritisch naar de administratieve handelingen te kijken.

Trechter van Verdunning

Ook kritisch kijken naar nieuwe en bestaande maatregelen? Gebruik hiervoor de Trechter van Verdunning: Welke regels zijn noodzakelijk en welke regels zouden we kunnen schrappen? Bekijk het filmpje over de Trechter van Verdunning.

Inspirerende voorbeelden? Bekijk geslaagde initiatieven en voorbeelden van ontregelen.

Ontregelhulp? Wij komen bij u langs met de Ontregelbus!

Wilt u meer hulp bij het ontregelen en samen met het ontregelteam naar de regels en de rek binnen uw zorgorganisatie kijken? U kunt zich nu aanmelden voor de Ontregelbus die dit najaar en volgend jaar door Nederland rijdt. Ontdek meer over de Ontregelbus bij de Veelgestelde vragen hierover.