Ontregelen, maar hoe dan?

Draagt deze administratieve handeling bij aan de kwaliteit van de zorg? Draagt deze administratieve handeling bij aan de kwaliteit van mij als zorgprofessional? Wil ik tijd besteden aan deze administratieve handeling en heb ik die tijd? Draagt de handeling bij aan mijn werkplezier? Allemaal vragen die terugkomen in de Argumentenkaart, een hulpmiddel om de argumenten voor en tegen het uitvoeren van een administratieve handeling tegen elkaar af te wegen.

Naast de Argumentenkaart is ook de Trechter van Verdunning als hulpmiddel beschikbaar om kritisch naar de administratieve handelingen te kijken.

Trechter van Verdunning

Ook kritisch kijken naar nieuwe en bestaande maatregelen? Gebruik hiervoor de Trechter van Verdunning: Welke regels zijn noodzakelijk en welke regels zouden we kunnen schrappen? Bekijk het filmpje over de Trechter van Verdunning.

Inspirerende voorbeelden? Bekijk geslaagde initiatieven en voorbeelden van ontregelen.

De Ontregelbus helpt zorginstellingen met ontregelen

De Ontregelbus rijdt sinds het najaar van 2019 door Nederland en gaat op bezoek bij tientallen instellingen in de zorg om daar de rek in de regels te vinden. Kijk voor meer informatie over de Ontregelbus op ordz.nl/ontregelbus.