Afschaffen van de herhaalverwijzing bij chronische paramedische behandeling

Al sinds 1 januari 2017 is hij niet meer nodig, maar toch wordt hij nog steeds gebruikt: de herhaalverwijzing bij een paramedische behandeling die langer dan 12 maanden duurt. Het gaat hierbij om de behandeltrajecten met chronische indicatie, die langer duren dan twaalf maanden.

De herhaalverwijzing is niet meer nodig, de paramedicus kan volstaan met een tussentijdse rapportage aan de verwijzer/behandelend arts. Wel dient de initiƫle verwijzing in het dossier aanwezig te zijn, ook bij een overstap naar een andere behandelaar. Dit geldt voor alle paramedische beroepsgroepen: diƫtetiek, ergotherapie, fysiotherapie, huidtherapie, logopedie en oefentherapie Cesar/Mensendieck.

Video

Ter illustratie legt fysiotherapeute Petra Zwart in het filmpje kort uit waarom we deze regel hebben geschrapt, waarmee een stap is gezet naar minder regels en administratie in de zorg. Dit filmpje kwam tot stand in samenwerking met LHV, KNGF, PPN en VWS in het kader van [Ont]Regel de Zorg.

Bekijk hieronder de video met fysiotherapeute Petra Zwart.