Ook aan de slag met Medimo? Vijf tips van Rosengaerde

Sinds deze zomer werkt Rosengaerde extramuraal met Medimo, een systeem om medicijnen voor te schrijven en te registeren. Het woonzorgcentrum in de gemeente Dalfsen maakte deze overstap met behulp van de ORDZ-subsidie.

Bij cliënten in de thuiszorg en aanleunwoningen kunnen medewerkers nu digitaal medicijnen aftekenen. Voor wie ook de overstap wil maken van papieren aftekenlijsten naar een digitaal systeem, deelt Rosengaerde graag vijf tips.

Tips voor de implementatie van digitaal aftekenen van medicijnen:

  1. Blijf tijdens het hele proces voortdurend controleren. Dan vind je elke keer wel weer iets wat verbeterd kan worden.
  2. Denk niet dat je de nieuwe werkwijze binnen een maand op de werkvloer hebt. Geef jezelf de tijd om het goed te doen.
  3. Onderschat niet hoe belangrijk applicatiebeheer is. Het gaat niet alleen om de implementatie van je nieuwe systeem, maar om een samenspel tussen de verschillende applicaties die je gebruikt.
  4. Zorg voor draagvlak bij medewerkers. Dat doe je door collega’s bij het proces te betrekken, kwaliteit centraal te stellen en te zorgen voor een goede start.
  5. Wees vanaf het begin alert op het belang van borging en nazorg.

Meer informatie

Lees een interview waarin vier medewerkers van Rosengaerde vertellen over hun voorbereiding op de overstap naar Medimo . Wil je meer weten over dit (Ont)Regelproject? Neem dan contact op met Rosengaerde via info@rosengaerde.nl.

Geïnspireerd geraakt en wil je ook aan de slag met ontregelen? De derde en laatste ORDZ-subsidieronde opent in november. Hou ordz.nl in de gaten.