Home

Zorgverleners besteden te veel tijd aan administratie. Tijd die niet kan worden besteed aan de patiënt. Het ministerie van VWS heeft samen met de zorgsector het programma [Ont]Regel de Zorg opgesteld met als doel dat zorgverleners minder regeldruk ervaren. Gezamenlijk schrappen we onnodige regels en stimuleren en ondersteunen we organisaties om hier ook in de eigen organisatie mee aan de slag te gaan. Dit leidt tot meer tijd voor zorg en meer werkplezier!

Bekijk de video van Tamara van Ark

In een videoboodschap blikt Minister van Ark terug op de resultaten van de afgelopen periode en doet ze de oproep om onnodige bureaucratie te blijven melden, in de eigen organisatie en als dat nodig is ook bij ons.

Videoboodschap Tamara van Ark - Ontregel de Zorg

Interview: Ontregelen met verpleegkundige Jacqueline Bekker in de Noordwest Ziekenhuisgroep

Op verzoek van de Raad van Bestuur (RvB) heb ik in 2017 vanuit de Verpleegkundigen Advies Raad (VAR) deelgenomen aan een landelijk georganiseerde schrapsessie. Daaruit nam ik de opdracht mee terug naar mijn instelling: ‘Kijk hoe je kunt ontregelen binnen je eigen ziekenhuis’. We hebben een denktank opgezet en zijn aan de slag gegaan. Lees haar verhaal.

Voortgang & ontwikkelingen

Zelf ontregelen

Hét platform over [Ont]Regel de Zorg

Nieuws

Meer nieuws